გაითვალისწინეთ: სამკურნალდ კვერცხის ნაჭუჭის გამოყენებისას კვერცხი აუცლებლად ორგანული უნდა იყოს.
მომზადების წესი:
კვერცხის ნაჭუჭი კარგად გაახურეთ, რომ ყველა მავნე ბაქტერია განადგურდეს. შემდეგ მარლა გადააფარეთ და მზეზე გააშრეთ. შეგიძლათ მიკროტალღურ ღუმელშიც გააშროთ - გააჩერეთ ღუმელში ფარენჰაიტით 140 გრადუს ტემპერატურაზე 10-15 წუთის განმავლობაში.
გაშრობის შემდეგ კვერცხის ნაჭუჭი ყავის საფქვავის მეშვეობით დაფქვით.
შენახვს
კვერცხის ნაჭუჭის ფხვნილი მოათავსეთ მჭიდროდ თავდახურულ ჭურჭელში და მაცივარში შეინახეთ.
გამოყენების წესი:
მიიღეთ დღეში ნახევარი ჩაის კვზ ფხვნილი. ყველაზე მარტივია - გააზავოთ ერთ ჭიქა წყალში და დალიოთ, თუმცა შეგიძლიათ დილის კოქტეილებსა და ფაფებსაც დაუმატთ.
ცნობილია, რომ D ვიტამინი ხელს უწყობს კალციუმის ათვსებას. D ვიტამინის მოსამარაგებლად კი მრთვთ ღვიძლი და მიიღეთ მზის აბაზანები.