11 იანვარი, 2021
რომელი დაავადებების გაჩენის რისკს ამცირებს ყავა - უკანასკნელი კვლევები მაგიურ სასმელზე
წარსულში ჩატარებული ზოგიერთი კვლევა ყავის ნეგატიურ გავლენას აჩვენებდა ორგანიზმზე, თუმცა ახალი კვლევები უარყოფს მის ყოველგვარ უარყოფით გავლენას და უფრო მეტიც, მეცნიერები ამბობენ, რომ ყავას შესაძლოა, ჯანმრთელობისთვის სასარგებლო თვისებებიც კი ჰქონდეს.

მედიკოსთა განცხადებით, ძველად ჩატარებული კვლევები არ იყო სანდო და საიმედო, რადგანაც ბევრი ფაქტორის გათვალისწინების გარეშე ტარდებოდა და ამიტომაც, ზუსტ სურათს ყავის სარგებლიანობასთან დაკავშირებით ვერ იძლეოდა.

Rating

თანამედროვე კვლევები კი აჩვენებს, რომ ყავა ადამიანის ჯანმრთელობისთვის სასარგებლოა და შესაძლოა, ყავასა და სიკვდილიანობის შემცირებას შორის მნიშვნელოვანი კავშირი იყოს.

ყავა
კარგია:

· პარკინსონის დაავადებების წინააღმდეგ და მათი გაჩენის რისკს ამცირებს.

· ის ასევე კარგია დიაბეტის წინააღმდეგ

· ხელს უშლის ღვიძლის დაავადებების, მათ შორის, ღვიძლის კიბოს განვითარებას.

· ამცირებს გულის შეტევისა და ინსულტის რისკს.

გახსოვდეთ, რომ ყავისგან სარგებელს მხოლოდ იმ შემთხვევაში მიიღებთ, თუ მას სწორ დროს მიირთმევთ. წინააღმდეგ შემთხვევაში, უკუეფექტი ექნება და სარგებელს ვერ ნახავთ.

არავითარ შემთხვევაში არ უნდა მიირთვათ ყავა უზმოზე. დალიეთ აუცილებლად ჭამიდან დაახლოებით 10 წუთის შემდეგ. სპეციალისტები ასევე ამბობენ, რომ ჭარბი რაოდენობით ყავაც შესაძლოა, საზიანო იყოს. რეკომენდებულია მაქსიმუმ სამი პატარა ფინჯანი.
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 1 /
???
ეს თანამედროვე კვლევა რომელმა ყავის კომპანიამ ჩაატარა? რატომ ავრცელებთ მცდარ ინფორმაციებს.
12:18 / 14-01-2021
გამოხმაურება / 0 /
TOPS