18 აპრილი, 2016
10 პოპულარული საკვები პროდუქტი, რომელიც კიბოს იწვევს
განცხადებებს იმის თაობაზე, რომ ესა თუ ის პროდუქტი შესაძლებელია სიმსივნეს იწვევდეს, ხალხი სკეპტიკურად ხვდება. მაგრამ არსებობს მინიმუმ 10 კვლევა, რომელიც ამტკიცებს, რომ ზოგიერთი პროდუქტი ამ საშინელი დაავადების მაპროვოცირებელია.

გენმოდიფიცირებული პროდუქტები
მედიკოსებს გააჩნიათ დამაჯერებელი მტკიცებულებები იმისა, რომ გენმოდიფიცირებული საკვების მიღება იწვევს სიმსივნის განვითარებას. შეიძინეთ მხოლოდ ცნობილი ბრენდების სერთიფიცირებული პროდუქტები, სასურველია ეტიკეტზე იყოს აღნიშნული "გენმოდიფიცირებული ორგანიზმების გარეშე".

თერმულად დამუშავებული ხორცი
ხორცის მირთმევის საუკეთესო გზა - შეიძინოთ უმი ხორცი და დაამზადოთ სახლში. დაივიწყეთ ჰოთ-დოგები, კონსერვი, შებოლილი ხორცი, ძეხვი!
ეს პროდუქტები, როგორც წესი, ნიტრატებს და სხვა მავნე ნივთიერებებს შეიცავს, რომლებიც კიბოს განვითარების რისკს ამაღლებენ.

მიკროტალღურ ღუმელში დამზადებული პოპკორნი
ეს პოპკორნის მომზადების სწრაფი და მოხერხებული მეთოდი გახლავთ, თუმცა ამან შესაძლოა უნაყოფობა, ღვიძლისა და საკვერცხეების პრობლემა, ასევე კუჭქვეშა ჯირკვლის კიბო გამოიწვიოს.

გაზიანი სასმელები
გაზიანი სასმელი თერმულად დამუშავებულ ხორცზე მეტად აპროვოცირებს კიბოს განვითარებას. იგი შაქარს დიდი ოდენობით შეიცავს, ასევე ქიმიასა და საღებავებს.

ხელოვნური დამატკბობელი
უამრავი კვლევის თანახმად, ხელოვნური დამატკბობელი უამრავ დაავადებას იწვევს, ასევე შესაძლოა კიბოს გამომწვევი მიზეზი გახდეს.
იხილეთ სრულად 

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS