13 აპრილი, 2016
ხუთი პროდუქტი, რომელიც სხეულის არასასიამოვნო სუნს იწვევს
წითელი ხორცი

2006 წელს ჩეხმა მეცნიერებმა ერთმანეთს შეადარეს ხორცის მოყვარულებისა და ვეგეტარიანელების ოფლის სუნი. არსებული ნიმუშების შეფასება სპეციალისტებმა ქალებს სთხოვეს.
5 продуктов, вызывающих неприятный запах тела
აღმოჩნდა, რომ ვეგეტარიანელებს გაცილებით სასაიამოვნო სუნი ჰქონდათ, ვიდრე ხორცის მჭამელებს.

პომიდორი
undefined
დოქტორ ჩარლზ სტიუარტის აზრით, სხეულის არომატი ნაწილობრივ გენეტიკურ დონეზე განისაზღვრება, ნაწილობრივ კი - კანზე მცხოვრები ბაქტერიების რაოდენობით. ოფლში შემავალ ცილასთან შერევისას ბაქტერიები საკმაოდ მყრალ კომპონენტებად იშლება.

ნიორი
undefined
ნივრის ჭამის შემდეგ არასასიამოვნო სუნი არა მარტო პირის ღრუში, არამედ მთელ სხეულზე ჩნდება. საქმე ის არის, რომ
ნიორში შემავალი ალიცინი და ალინი, ორგანიზმში სხვა სუბსტანციად კონვერტირდება და აძლიერებს ბაქტერიებისა და ოფლის ურთიერთქმედებას.

კომბოსტო
undefined
გოგირდით მდიდარი ისეთი ბოსტნეული, როგორიცაა კომბოსტო და ბროკოლი ორგანიზმს ტოქსინებისა და კანცეროგენული უჯრედებისგან ათავისუფლებს. თუმცა სწორედ მათი ბრალია სხეულის ლაყე კვერცხის სუნი, რომელიც მეტეორიზმის დროს გამოიყოფა.

კარის სუნელი

undefined
ზოგიერთი სანელებლის, მაგალითად, როგორიც არის კარი და კურკუმა, არომატი პირდაპირ მოქმედებს სხეულის ფორებიდან გამოყოფილ ოფლზე. დამახასიათებელი სუნი სხეულზე შეიძლება რამდენიმე დღითაც დარჩეს.

სოფიო ბულაური
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS