2006 წელს ჩეხმა მეცნიერებმა ერთმანეთს შეადარეს ხორცის მოყვარულებისა და ვეგეტარიანელების ოფლის სუნი. არსებული ნიმუშების შეფასება სპეციალისტებმა ქალებს სთხოვეს.

აღმოჩნდა, რომ ვეგეტარიანელებს გაცილებით სასაიამოვნო სუნი ჰქონდათ, ვიდრე ხორცის მჭამელებს.
პომიდორი

დოქტორ ჩარლზ სტიუარტის აზრით, სხეულის არომატი ნაწილობრივ გენეტიკურ დონეზე განისაზღვრება, ნაწილობრივ კი - კანზე მცხოვრები ბაქტერიების რაოდენობით. ოფლში შემავალ ცილასთან შერევისას ბაქტერიები საკმაოდ მყრალ კომპონენტებად იშლება.
ნიორი

ნივრის ჭამის შემდეგ არასასიამოვნო სუნი არა მარტო პირის ღრუში, არამედ მთელ სხეულზე ჩნდება. საქმე ის არის, რომ
კომბოსტო

გოგირდით მდიდარი ისეთი ბოსტნეული, როგორიცაა კომბოსტო და ბროკოლი ორგანიზმს ტოქსინებისა და კანცეროგენული უჯრედებისგან ათავისუფლებს. თუმცა სწორედ მათი ბრალია სხეულის ლაყე კვერცხის სუნი, რომელიც მეტეორიზმის დროს გამოიყოფა.
კარის სუნელი

ზოგიერთი სანელებლის, მაგალითად, როგორიც არის კარი და კურკუმა, არომატი პირდაპირ მოქმედებს სხეულის ფორებიდან გამოყოფილ ოფლზე. დამახასიათებელი სუნი სხეულზე შეიძლება რამდენიმე დღითაც დარჩეს.
სოფიო ბულაური