რიგინდას უნივერსისტეტში ჩატარებული კვლევების მიხედვით ეს ფაქტი მტკიცდება.
საქმე პოლიფენოლშია, რასაც ყურძენი დიდი რაოდენობით შეიცავს და შამპანიური მოსამზადებლად გამოიყენება.
აკადემიკოსები აცხადებენ, რომ თუ ადამიანი რეგულარულად დალევს შამპანიურს, გაიუმჯობესებს მეხსირებას.
ამ დასკვნებამდე მეცნიერები მას შემდეგ მივიდნენ, რაც ექსპერიმენტები ჩაატარეს პენსიონერებზე. უნდა ითქვას, რომ მსგავს ეფექტს, არც მკვლევარები მოელოდნენ.
ამასთან შამპანური ებრძვის ალცგეიმერის დაავადებას.
ამიტომ თუ ტვინის "გავარჯიშება" და მეხსიერების გაუმჯობესება გსურთ, უკვე იცით
გარდა ყურძნისა, პოლიფენოლს ასევე შეიცავს ჩაი, ზეითუნის ზეთი, ხახვი, ბროკოლი და მოცვი.
პენი ლეინი