1. კიტრი განეკუთვნება ტუტე პროდუქტებს, პომიდორი კი - მჟავა პროდუქტებს. მათი შერევისას წარმოიქმნება მარილები, რომლებიც ილექება და არ გადამუშავდება.
2. კიტრი შეიცავს ასკორბინაზას - ფერმენტს, რომელიც ასკორბინის მჟავას შლის. ცნობილია, რომ პომიდორი დიდი რაოდენობით შეიცავს С ვიტამინს, ამიტომაც
3. კიტრი და პომიდორი ერთად ნაწლავებში წარმოქმნის გაზებს, რადგან მათ შეთვისებას სხვადასხვა პროცესი სჭირდება: კუჭი გამოყოფს მჟავას ერთი ბოსტნეულის - კიტრის ან პომიდვრის - გადასამუშავებლად, შესაბამისად, მეორე ბოსტნეული მოუნელებელი რჩება.
4. ასეთი სალათით, უპირველეს ყოვლისა, ღვიძლს მიაყენებთ ზიანს. თქვენს ღვიძლს ქანცის გაწყვეტამდე მოუწევს მუშაობა, რომ ერთმანეთთან შეუთავსებელი საკვები გადაამუშაოს. თუ ამას სისტემატური ხასიათი ექნება, ღვიძლს მუშაობაში პრობლემები შეექმნება.
სოფიო ბულაური