1. წყლით გაჯერებული ბოსტნეული და მწვანილი
ნიახური, კიტრი, პომიდორი, სალათის ფოთლები, ბოლოკი და წიწმატი ის ბოსტნეულია, რომელიც წყლით არის გაჯერებული ამიტომ
2. კვერცხი

გაყინულ კვერცხში ჩნდება ჯანმრთელობისთვის საშიში ბაქტერია. თუ მაინც და მაინც კვერცხის გაყინვა გსურთ, გადმოასხით ის ნაჭუჭიდან.
3. ყველი
თუ ყველს გაყინავთ, მას შეეცვლება გემო და გალღობის შემდეგ რთულად დასაჭრელი გახდება ან დაიფშხვნება. სჯობს დაჭრილი ყველი შეინახოთ საყინულეში.
4. რძის პროდუქტი
მაწონი, ხაჭო, არაჟანი და ნადუღი გაყინვის შემდეგ წყლიანი ხდება.
5. კარტოფილი

კარტოფილს ფერი და გემო შეეცვლება, ამიტომ მოერიდეთ მის გაყინვას. კერძის მომზადებისას ჯერ გაყინული, შემდეგ კი გალმღვარი კარტოფილი ჩაიშლება და საჭმელს გაგიფუჭებთ.
რადა მახარაძე