1. დაამატეთ მარილი

იმისთვის რომ სასმელი მაქსიმალურად სწრაფად გაცივდეს ქვაბში ჩაასხით წყალი, ჩაყარეთ ყინულები და მარილი. ბოთლი მოათავსეთ ქვაბში. რამდენიმე წუთში შამპანიური სასურველ ტემპერატურას მიიღებს.
2. გამოიყენეთ სალფეტკი

დაასველეთ სალფეტკი, შემოახვიეთ ბოთლს და შედეთ საყინულეში.
3. დაატრიალეთ ბოთლი

წყლიან ქვაბში ჩაყარეთ ყინულები, მოათავსეთ მასში შამპანიურის ბოთლი და ატრიალეთ. ეს მეთოდი განსაკუთრებულად ეფექტურია ღვინის გაციებისას, ასე რომ შეგიძლიათ ღვინის შემთხვევაშიც გამოიყენოთ.
4. გადაასხით ბოკალებში

რაც უფრო ცოტაა ალკჰოლური სასმელი, მით უფრო ადვილად ცივდება, ამიტომ გადაანაწილეთ ბოკალებში და ამის შემდეგ მაცივარში შედგით.
ანდრეა ნარიანი