გემრიელი ყავის მოსადუღებლად აუცილებელია სუფთა წყალი. იდეალური ყავისთვის პირველ რიგში დაივიწყეთ ონკანის წყალი.
2. არ იჩქაროთ
თუ ყავას ყავის მადუღარაში ადუღებთ, შემოდგით დაბალ ცეცხლზე. გახსოვდეთ ყავის მოდუღებას დიდი დრო სჭირდება.
3. ვიწრო ყელიანი ყავის მადუღარა
გემრიელი ყავისთვის აარჩიეთ ვიწრო ყელიანი ყავის მადუღარა. ყავა უფრო არომატული გამოვა.
4. მარილი
დაუმატეთ მარილი, მაგრამ არა ერთი კოვზი, არამედ მარილის რამდენიმე ცალი კრისტალი. ისე, რომ მისი გემო არ იგრძნობოდეს. დამტკიცებულია - მარილი ყავას არომატულობას ჰმატებს.
5. კოჭა
მარილი და კოჭა მანამ
6. შაქარი
გამოიყენეთ ყავისფერი შაქარი, ნაკლები რაოდენობით.
7. არ ადუღოთ
როგორც კი ყავა ამოსვლას დაიწყებს, მაშინვე გადმოდგით ცეცხლიდან. შემდეგ დაიცადეთ 1 წუთს და ასე გაიმეორეთ 3-ჯერ.
8. ცოტახანს გააჩერეთ
ნუ ჩაასხამთ ყავას ჭიქაში მოდუღებისთანავე. გააჩერეთ თუნდაც 30 წამს. ასე ყავის კონსისტენცია მეტად ერთგვაროვანი გახდება.
ანა ვერძაძე