1,2 ლ წითელი მშრალი ღვინო
5 სუფრის კოვზი შაქარი (შეგიძლიათ დაუმატოთ გემოვნებით)
1ც ფორთოხლის წვენი
2 ც ფორთოხალი დაჭერით რგოლებად
1 ც ლიმონი დაჭერით ნახევარ რგოლებად
დარიჩინის 1 ჩხირი
50 მლ კონიაკი
შეგიძლიათ დაუმატოთ 200 მლ ძლიერი გაზიანი წყალი
მომზადების წესი:
1. ხილი, დარიჩინი, შაქარი და ფორთოხლის წვენი ერთად აურიეთ მოზრდილ გრაფინში. დაუმატეთ ღვინო და კონიაკი. დაახურეთ საცობი და გააჩერეთ მაცივარში მინიმუმ 2 საათს - უმჯობესია მთელი ღამით.
2. სასმელიდან ამოიღეთ დარიჩინი, დაუმატეთ წყალი და კარგად
სასმელი სანგრია უმჯობესია ცივად, ყინულის ნატეხებით მიირთვათ.
ანა ვერძაძე