ინგრედიენტები:
18 ც საშუალო ზომის წითელი ვაშლი;
ცოტაოდენი დარიჩინი;
ცოტაოდენი შაქარი.
მომზადების წესი:
1. გარეცხეთ ვაშლი და დაჭერით კანიანად;
2. ვაშლის ნაჭრები მოათავსეთ ქვაბში და დაასხით წყალი ისე, რომ დაფაროს. საშუალო ცეცხლზე ადუღეთ 20-25 წუთს;
3. შემდეგ გაფილტრეთ;
4. მიღებულ წვენს დაუმატეთ ცოტაოდენი შაქარი და დარიჩინი გემოვნებით;
5. დარჩენილი ვაშლის ნაჭრებით საუზმისთვის შეგიძლიათ მოამზადოთ ვაშლის ფაფა. უბრალოდ დაუმატეთ შაქარი და
ვაშლისგან მომზადებული ცხელი სასმელი
ინგრედიენტები:
1. 1 ლ ვაშლის წვენი. (სასურველია სახლის ან ახლადგამოწურული);
2. ნახევარი ჩაის კოვზი დარიჩინი;
3. ჩაის კოვზის მეოთხედით ჯავზის კაკალი;
4. 80 მლ ყავისფერი რომი;
5. ვაშლის ნაჭრები გასაფორმებლად.
მომზადების წესი:
1. დაბალ ცეცხლზე შეაცხელეთ ყველა ინგრედიენტი ერთად, რეგულარულად ურიეთ;
2. მზა წვენი, გადმოასხით ჭიქებში და გააფორმეთ ვაშლის ნაჭრებით. მიირთვით თბილ მდგომარეობაში.
ვაშლისა და კარამელის სიროფი
ინგრედიენტები:
1,5 ლ ვაშლის სიროფს დაუმატეთ კრემი;
2 სუფრის კოვზი კარამელი გასაფორმებლად.
მომზადების წესი:
1. ვაშლის წვენი დაბალ ცეცხლზე შეათბეთ, მიიყვანეთ ადუღებამდე;
2. გადმოდგით ცეცხლიდან, გააგრილეთ 5 წუთს, გადაასხით მაღალ ჭიქებში;
3. დაუმატეთ 1 ჩაის კოვზი კარამელი და აურიეთ;
4. ზემოდან დაუმატეთ კრემი და გააფორმეთ კარამელით.
ვაშლის მარტინი.
ინგრედიენტები:
30 მლ ვაშლის ლიქიორი;
30 მლ არაყი;
30 მლ ვაშლის წვენი.
მომზადების წესი:
1. დააბლენდერეთ ინგრედიენტები ყინულთან ერთად;
2. გადმოასხით მარტინის ჭიქებში და გააფორმეთ ვაშლის თხელი ნაჭრით.
ანა ვერძაძე