გამოკვლევებმა აჩვენეს, რომ ქალები, რომლებიც იშვიათად ამზადებდნენ სადილს სახლში, 3-ჯერ უფრო ნაკლები შანსი აქვთ გულ-სისხლძარვდა დაავადებებისა, ვიდრე ქალებს რომლებიც ხშირად ანებივრებენ ოჯახს გემრიელი საჭმლის მომზადებით.
გარდა ამისა, უკვე ოფიციალურადაა დამტკიცებული, რომ ქალების უმრავლესობას უწევს რეგულარულად მოამზადოს ოჯახში საჭმელი, ეს კი იწვევს დიდ სტრესს, რაც ნეგატიურად აისახება მათ ჯანმრთელობაზე.
ამ დასკვნამდე მივიდნენ ჩრდილოეთ კაროლინის უნივერსიტეტის
ექიმები სულაც არ კრძალავენ საჭმლის მომზადებას ოჯახში, მაგრამ გვირჩევენ შეიცვალოს საზოგადოების აზრი საოჯახო, ტრადიციულ კულინარიაზე, რადგან ეს არ არის სასარგებლო თქვენი ჯანმრთელობისთვის.
ანა ვერძაძე