ამის მიზეზად ისინი მცენარე აგავას ბუნებირვ თვისებას ასახელებენ. ის ტეკილას დასამზადებლად ერთ-ერთ უმთავრეს ელემენტს წარმოადგენს.
მეცნიერები კვლევას თავდაპირველად თაგვებზე ატარებდნენ. გარკვეული პერიოდის განმავლობაში, ისინი თაგვებს სტანდარტულად კვებავდნენ და დამატებით წყალში აგავას წვენს უმატებდნენ. კვლევის შედეგად დადგინდა, რომ მათ სისხლში
ამასთანავე, იმ თაგვების ორგანიზმში, რომლებსაც წყალში აგავას წვენს უმატებდნენ, ჰორმონი GLP-1 წარმოიქმნებოდა, რომელიც ორგანიზმს საკვებით დანაყრების დროს უხანგრძლივებს და ინსულინს გამოიმუშავებს. სწორედ აქედან გაუჩნდათ მეცნიერებს იდეა, რომლის თანახმადაც ტეკილა დიაბეტიანი ადამიანებისთვის სასარგებლოა და წონაში კლებას უწყობს ხელს.