25 მაისი, 2018
4 პროდუქტი, რომელთა გაცხელება კატეგორიულად დაუშვებელია - განსაკუთრებით აირღუმელში
ყველას უყვარს, როცა მორიგი სადილობის შემდეგ მაცივარში რაღაც რჩება, რადგან მათი გაცხელება და სწრაფად მირთმევა მარტივია. თუმცა, კერძების გამეორებით გაცხელება უსაფრთხოა.

ეცადეთ ეს პროდუქტები ერთჯერადად მიირთვათ:

1. ბოსტნეული

Rating

ბოსტნეულის დაუდევრად შენახვა ან მისი განმეორებით გაცხელება არა მარტო საშიში, შესაძლოა, სასიკვდილოც აღმოჩნდეს. უსაფრთხოების მიზნით, დარჩენილი ბოსტნეული ყოველთვის -4 C -ზე შეინახეთ. ხოლო თუ უფრო ხანგრძლივად გსურთ მისი შენახვა, გაყინეთ.

2. მცენარეული ზეთი

Rating

მცენარეულ ზეთზე მომზადებული კერძების განმეორებით გაცხელება ძალიან საშიშია - დაკავშირებულია გულის დაავადებების მომატებულ რისკთან, ინსულტთან და
სიმსივნესთან.

3. ბრინჯი

Rating

თუ გსურთ ჯანმრთელობა შეინარჩუნოთ, ბრინჯი სწორად უნდა შეინახოთ. როგორც კვების სტანდარტების სააგენტო ავრცელებს, უმი ბრინჯი შეიცავს მავნე ბაქტერიებს, რომლებიც შესაძლოა, ცხელი დამუშავების შედეგად შენარჩუნდეს.

თუ ბრინჯი ოთახის ტემპერატურაზე ინახება, ბაქტერიები შესაძლოა გამრავლდეს და მომნელებელი სისტების უამრავი პრობლემა გამოიწვიოს. ბაქტერიებს მეორადი გაცხელების გადატანაც შეუძლიათ, ამიტომ იზრუნეთ ბრინჯის უსაფრთხო ადგილას შენახვაზე.

4. ქათამი

Rating

ქათმის ხორცი ცნობილია ცილების დაბალი შემცველობით. როცა მას მეორედ აცხელებენ, ქათმის შემადგენლობა საშიში ხდება.

ეს განსაკუთრებით მათ ეხება, ვინც აირღუმელს აქტიურად იყენებს. გახსოვდეთ, რომ ქათმის ხორცის შენახვა მხოლოდ 2 დღესაა დასაშვები (თუ არ გაყინავთ).

ანა გარელი


FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS