ჯეჯილის გარშემო, ტრადიციულად, 12 ც. შეღებილ კვერცხს შემოალაგებენ, რაც 12 მოციქულის სიმბოლოა. კიდევ ერთი კვერცხი კი მის შუაში თავსდება და იესო ქრისტეს სიმბოლოს წარმოადგენს.
ჯეჯილის გაზრდა რთული სულაც არაა, თან სააღდგომო სუფრას ალამაზებს.
მიჰყევით ჯეჯილის დათესვის შემდეგ თანმიმდევრობას:
როდესაც ხორბლის მარცვლებს შეიძენთ, მოაშორეთ ზედმეტი ნაგავი და გარეცხეთ ცივი წყლით.
ამის შემდეგ, დაასხით წყალი და გააჩერეთ მთელი ღამით. წყალი ნუ დაგენანებათ. ასე ხორბალი

დილით ფრთხილად გადაუწურეთ წყალი და შემდეგ კვლავ გარეცხეთ.
გაამზადეთ ლანგარი ან ჯამი, რომელშიც გსურთ ჯეჯილის გაზრდა. ფსკერზე 8-15 ფენა მარლა დააფინეთ - დაჭერით ჭურჭლის ფსკერის ფორმის შესაფერისად.
ზემოდან თანაბრად გადაანაწილეთ ხორბალი და კიდევ ერთი ფენა მარლა გადააფარეთ. ამის შემდეგ, მიღებულ კომპოზიციას წყალი დაასხით. შედეგად, მარლა კარგად უნდა დასველდეს, მაგრამ მარცვლები წყალში არ უნდა ცურავდეს.

უკვე ერთ დღეში პირველ მწვანედ ამოჯეჯილებულ მარცვლებს შენიშნავთ.
ხორბალი ძალიან სწრაფად იზრდება, მთავარია, არ დაგავიწყდეთ მისი მორწყვა და მზიან ადგილას მოთავსება. მეხუთე დღეს ჯეჯილის სიმაღლე უკვე 5-7 სმ-ს მიაღწევს.

გთავაზობთ სააღდგომო ჯეჯილის მოსართავად რამდენიმე ვარიანტს, რომლებიც თქვენს ინტერიერს გაალამაზებს:





ანა გარელი