სპეციალისტებმა დიეტურ ცხიმებსა და გულ-სისხლძარღვთა დაავადებებზე ჩაატარეს კვლევები და გაარკვიეს: ქოქოსის ზეთს არავითარი მნიშვნელოვანი უპირატესობა არ აქვს. ის ორგანიზმზე ისეთივე გავლენას ახდენს, როგორსაც ჩვეულებრივი კარაქი, ძროხის ქონი და პალმის ზეთი.
ქოქოსის ზეთი, ფაქტობრივად 82% ცხიმს შეიცავს და ეს იმაზე მეტია, ვიდრე კარაქს (63%), ძროხის ქონსა (50%) და ღორის სალას (39%) აქვს.
"ქოქოსის ზეთის გამოყენებას არ გირჩევთ, რადგან ის მავნე ქოლ

ფრანკ საქსი, კვლევის წამყვანი ავტორი, ამბობს, რომ არ ესმის, რატომ ჰგონია ხალხს, რომ ქოქოსის ზეთი სასარგებლოა. ის თითქმის 100 % ცხიმია.
ექსპერტების აზრით, გაჯერებული ცხიმების მიღების რაოდენობა უნდა შეამციროთ. მათი ჩანაცვლება შეგიძლიათ მცენარეული ზეთებით - ზეითუნისა და მზესუმზირის ზეთით.
მამაკაცებისთვის რეკომენდებულია მხოლოდ 30 გრ. გაჯერებული ცხიმები, ქალებისთვის კი - არაუმეტეს 20 გრ-ისა.
ანა გარელი