21 ნოემბერი, 2017
თუ ბედნიერი არ ხართ, ხაჭაპური არ უნდა გამოაცხოთ - BBC-ს ჟურნალისტი
უგემრიელეს ხაჭაპურს ქართველები ძალიან ხშირად ამზადებენ, თუმცა, ის მხოლოდ ლხინის დროს ცხვება, ამის შესახებ "ბიბისის" ჟურნალისტი დევიდ ფარლი წერს.

მისი თქმით, ქართველმა კულინარებმა განუმარტეს, რომ "თუ ცუდ ხასიათზე ხართ, ახლობლის გარდაცვალებას გლოვობთ, ან გული გაქვთ ნატკენი, ცომს ხელი არ უნდა მოკიდოთ, თავი შორს უნდა დაიჭიროთ მისგან”.

ფარლი წერს, რომ პირველად ხაჭაპური რიკოთის უღელტეხილზე გასინჯა. მასპინძლებმა განუმარტეს, რომ თუ ხაჭაპური გემრიელია, მცხობელი აუცილებლად ბედნიერია, სხვა შემთხვევაში ხაჭაპურის ჭამა შეუძლებელი იქნებოდა.

თეორიის დასამტკიცებლად ჟურნალისტი შეიყვანეს სამზარეულოში, სადაც ახალმოზელილ
ცომთან იჯდა ქალი და სულგუნის ბურთებს აკეთებდა ხაჭაპურისთვის. მან სტუმრებს შეხედა და მხიარულად გაუღიმა.

ფარლი წერს, რომ ხაჭაპური საქართველოში ყველგან იყიდება - ქუჩის საცხობებში, მაღალი კლასის რესტორნებში... საქართველოს მოსახლეობის 88% პიცასა და ხაჭაპურს შორის არჩევანს ხაჭაპურის სასარგებლოდ აკეთებს.



განაგრძეთ კითხვა:
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS