გემრიელი მარწყვის ნიშნები
1. სურნელი
სუნი პირველია, რასაც მარწყვის შერჩევისას უნდა დააკვირდეთ. ხარისხიანი მარწყვი სურნელოვანია.
2. ფერი
მარწყვის ბუნებრივი ფერი - ღია წითელია, ზედაპირი კი მსუბუქად ბზინვარე. ზედმეტად მუქი ბორდოსფერი მარწყვი, შესაძლოა შეღებილი იყოს, ამიტომ ნუ ენდობით.
3. ზომა და ფორმა
ნუ მოძებნით ზედმეტად დიდი ზომის მარწყვს, დიდი ალბათობით ის გაყიდვამდე წყლით გაჟღინთეს. ხოლო თუ მარწვს ლაქები აქვს, ე.ი. ფუჭდება.
4. ყუნწი
მარწყვი ყუნწის გარეშე არ ინახება, ამიტომ ის აუცილებლად უნდა
5. მარცვლები
დააკვირდით მარცვლებს: რაც უფრო მეტადაა ერთმანეთისგან დაშორებული და რაც უფრო ღრმადაა ჩამჯდარი, მით უფრო ტკბილია ნაყოფი.
ანა გარელი