აი, რამდენიმე მიზეზი, რატომ უნდა ჭამოთ ვაშლი კანიანად.
ბევრ ბოჭკოს შეიცავს
მთლიანი ვაშლი საშუალოდ 4,4 გრამ ბოჭკოს შეიცავს. კანის გარეშე მათი რაოდენობა 2,1 გრამამდე მცირდება.
ბევრ ვიტამინს შეიცავს
მთლიანი ვაშლი შეიცავს 8,4 მილიგრამ С ვიტამინს და კანის გარეშე კი მათი რაოდენობა ასეთია: С ვიტამინი - 6,4 მილიგრამი, А ვიტამინი - 61 ერთეული.
აუმჯობესებს ფილტვების მდგომარეობას
ვაშლის კანი შეიცავს კვარცეტინს,
კვარცეტინი კარგია მეხსიერებისთვისაც
ეს ანტიოქსიდანტი თავის ტვინის ქსოვილს დაზიანებისგან იცავს, შესაბამისად, აფერხებს ალცჰეიმერისა და სხვა დეგენერაციული დაავადებებისაგან.
იცავს კიბოს დაავადებებისგან
შენაერთებს, რომელთა საერთო სახელწოდებაა ტრიტერპენიოდი და რომლებიც სწორედ ვაშლის კანშია განთავსებული, კიბოს უჯრედების განადგურების უნარი შესწევთ. ეს შენაერთები საუკეთესოა ღვიძლის, მსხვილნაწლავის და სარძევე ჯირკვლის კიბოს პროფილაქტიკისთვის.
ებრძვის სიმსუქნეს
ვაშლის კანი შეიცავს ნივთიერებას, რომელიც წარმატებით ებრძვის ზედმეტ კილოგრამებს.
სოფიო ბულაური