14 სექტემბერი, 2016
ყავა - ანტიოქსიდანტების წყარო - რატომ უნდა დალიოთ ყოველდღე
ყავის სასარგებლო თუ მავნე გავლენა ადამიანის ჯანმრთელობაზე დღემდე მსჯელობის საგანია. თუმცა ყველაფრის მიუხედავად, ის ერთ-ერთი ყველაზე საყვარელი სასმელია.

ამჯერად შემოგთავაზებთ რამდენიმე მიზეზს, რის გამოც ნამდვილად ღირს ყოველდღე თითო ფინჯანი ყავა მაინც დალიოთ.

ყავა - მთავარი მომმარაგებელი ანტიოქსიდანტებით

სპეციალისტები ირწმუნებიან, რომ არ არსებობს მსოფლიოში პროდუქტი, რომელიც იმაზე მეტ ანტიოქსიდანტებს შეიცავდეს, ვიდრე ყავა. ორგანიზმი ამ ნატურალური ცხელი სასმლიდან გაცილებით მეტ ანტიოქსიდანტს იღებენ, ვიდრე ხილ-ბოსტნეულიდან.

პოპულარულ მწვანე ჩაიშიც კი ის გაცილებით ნაკლებია.

ყავის არომატი ამცირებს სტრესს

უძილობით გამოწვეულ
სტრესულ სიტუაციებში ყავა ფსიქო-ნევროლოგიური რეგულატორის როლს ასრულებს.

ამსუბუქებს პარკინსონის დაავადებით გამოწვეულ სიმპტომებს

ყავა ანელებს პარკინსონის დაავადების განვითარების ტემპს. კვლევები ადასტურებს, რომ ყავა ამ მძიმე დაავადების პროფილაქტიკის საუკეთესო საშუალებაა.

აუმჯობესებს ღვიძლის მუშაობას

ყავა აუმჯობესებს ღვიძლის მუშაობას (ალკოჰოლის მიღების შემთხვევაშიც).

თუ დღეში ერთ ფინჯან ყავას მაინც მიირთმევთ, ღვიძლის ციროზის განვიტარების რისკი 20%-ით მცირდება.

ამცირებს თვითმკვლელობათა რიცხვს

სტატისტიკა ადასტურებს, რომ ყავის მოყვარულებს შორის, ვინც დღეში 2-4 ფინჯან ყავას მიირთმევს, 50%-ით ნაკლებია თვითმკვლელობის შემთხვევები.

სოფიო ბულაური

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS