ორგანულ ბოსტნეულში არც პესტიციდებია და არც ქიმიკატები, რადგან ის ბუნებრივ ნიადაგზეა მოყვანილი.
ამიტომ მაღაზიაში ნაყიდი ხილ- ბოსტნეული გულმოდგინედ უნდა გარეცხოთ. ამაში ყველაზე უკეთ საკვები სოდა დაგეხმარებათ, მას ბიოპრეპარატსაც კი უწოდებენ. ეს ნიშნავს, რომ საკვებ სოდას შეუძლია ზოგიერთი ბაქტერიის, სიკოსა და ვირუსის ბიოლოგიური ზრდის შეჩერება.
ხილ-ბოსტნეულის გასარეცხად შეგიძლიათ საკუთარი სკრაბი მოამზადოთ.
რეცეპტი ძალიან მარტივია:
რამდენიმე სადილის კოვზი საკვები სოდა გახსენით 1-2 ფინჯან
სოფიო ბულაური