ამ მდგომარეობის თავიდან ასაცილებლად რაც შეიძლება მეტი მწვანილი და ამავე ფერის ხილ-ბოსტნეული მიირთვით. მათში შემავალი ნივთიერებები დადებითად მოქმედებენ ორგანიზმში მიმდინარე ქიმიურ პროცესებზე.
დეპრესია, ჩვეულებრივ, ტვინში ქიმიური ნეირომედიატორების უკმარისობის შედეგად ვითარდება. ზემოაღნიშნულ პროდუქტში შემავალი ნივთიერებები კი აძლიერებენ ნეიროდერმიტების დონის მაკონტროლებელი ფერმენტის აქტიურობას.
თუ დღეში 7-8 ულუფა მწვანილსა და მწვანე ხილ-ბოსტნეულს მიირთმევთ, მნიშვნელოვნად გაიუმჯობესებთ გუნება-განწყობილებას და უფრო
სხვათა შორის, ანალოგიური ეფექტი აქვს სანელებლებსაც: მუსკატის კაკალს (ჯავზი), მიხაკ-დარიჩინს.
სოფიო ბულაური