27 ნოემბერი, 2015
4 დამღუპველი შეცდომა, რომელსაც ჭამისას უშვებთ
თქვენს სანაცნობო წრეში ალბათ რთული საპოვნელია ადამიანი, რომელიც სრულფასოვნად და სწორად იკვებება. ხალხის დიდ ნაწილს კვების რეჟიმი საერთოდ არ აქვს, სწორედ ამიტომ მომნელებელი სისტემის პრობლემები ნაადრევ ასაკში წარმოიქმნება. ვინაიდან ორგანიზმი ჯაჭვური მექანიზმით მოქმედებს, ყველა ორგანო ზიანდება. სტატიაში გაეცნობით 4 შეცდომას, რომელსაც ჭამისას უშვებთ და სავალალო შედეგს უახლოვდებით:

1. ღეჭავთ ბოლოებს

დაკვირვებული იყავით სადილობისას. თუ საკვებს რაიმე დეფექტი აქვს: შეცვლილი ფერი, სუნი ან უბრალოდ არაჯანსაღი იერი - მხოლოდ იმიტომ ნუ შეჭამთ რომ გშიათ. ხალხი ხშირად ჭამს მწვანილებისა
და ბოსტნეულის ბოლოებს. თუ ისინი მოყვანისას შეწამლულია, ქიმიკატები სწორედ ბოლოებში იყრის თავს.

2. საკვებს აყრით ბევრ მარილს

დარწმუნებული ვარ გაგიგონიათ, რომ მარილს თეთრ სიკვდილს ეძახიან. დღეში 1500 მლგ მარილზე მეტი არ უნდა მიირთვათ, მაშინ როცა ადამიანი საშუალოდ დღეში 3300 მლ. გრ. მარილს ჭამს.

3. ზედმეტად ეძალებით წითელ ხორცს

ხორცი პროტეინის შეუდარებელი რესურსია, მაგრამ ზედმეტი არაფერი ვარგა. წითელი ხორცის დიდი რაოდენობით მიღებამ შეიძლება კიბო გამოიწვიოს.

4. არ საუზმობთ

თქვენი ორგანიზმი დილას კალორიების მისაღებად მზად არის. რაც მთავარია, კუჭი საუზმეს ყველაზე მარტივად ინელებს. თუ თქვენ არ ისაუზმებთ მთელი დღის განმავლობაში იგრძნობთ ენერგიის ნაკლებობას, დაგივარდებათ წნევა, შეიძლება მოულოდნელად წაგივიდეთ გული, აგტკივდეთ თავი ან მუცელი.

რადა მახარაძე

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS