1. წითელი ბულგარული
წითელი ბულგარული შეიცავს ორმაც ჩ ვიტამინს. სწორედ ამ ვიტამინზეა დამოკიდებული ორგანიზმის ტკივილამტანობა და ტკივილის გამომწვევ მიზეზებთან ბრძოლისუნარიანობა. ადამიანები, რომლებიც არ იღებენ საჭირო რაოდენობის ჩ ვიტამინს ართრიტის, ღვიძლისა და თირკმელების დაავადებების რისკის წინაშე დგანან.
გამოყენების ხერხი: მოამზადეთ გემრიელი ომლეტი და ისაუზმეთ ბულგარულიანი კვერცხით კვირაში სამჯერ.
2. კარტოფილი
კარტოფილი შეუდარებელი ანტიოქსიდანტური
3. იმბირი
იმბირს იშვიათად შეხვდებით ქართულ ოჯახებში... სულ ტყუილად. ის ძალიან სასარგებლოა. იმბირი ანტიანთებით ნივთიერებას შეიცავს. თუ თქვენი ტკივილი ანთებით არის გამოწვეული იმბირი ჩააქრობს კერას.
მიღების წესი: მოამზადეთ იმბირისგან თბილი წვენი და დალიეთ. ის წონაშიც დაგაკლებინებთ.
4. კურკუმა
კურკუმა შეშუპების საწინააღმდეგო ნატურალური ,,მედიკამენტია." მისი ჯადოსნური უნარი ინდოელებმა დიდი ხნის წინ შენიშნეს.
მიღების წესი: კურკუმა შეგიძლიათ მოხარშოთ ბრინჯის მსგავსად ან ფაფა გააკეთოით მისგან.
5. ორაგული
ომეგა 3-ის დახმარებით ორაგული სხეულის ხრტილოვან ნაწილს დაზიანებისგან იცავს. მოხარშული ორაგული ძალიან სასარგებლოა, თუმცა თევზის ეს სახეობა კონსერვშიც ინარჩუნებს ,,ჯადოსნურ" უნარს.
რადა მახარაძე