1. 100 გრ გასუფთავებული ნიორი დააბლენდერეთ და დაასხით 6 ც ლიმონის წვენი. აურიეთ და შეინახეთ ქილაში, დააფარეთ დოლბანდი. შეინახეთ გრილ ადგილას. მიიღეთ დღეში 1 ჩაის კოვზი. დააყოლეთ თბილი წყალი.
2. 8 ც ლიმონი, 400 გრ ნიორი, 4 კგ ნიახური (ფესვიანად), 400 გრ პირშუშხა - გაატარეთ ხორცის მანქანაში. მოათავსეთ ქილაში, დააფარეთ დოლბანდი, გააჩერეთ 12 საათს 30 გრადუს სითბოში. შემდეგ 3 დღით მოათავსეთ მაცივარში. დაწურეთ და 1 ჩ.კ წვენი დღეში სამჯერ, ჭამამდე 15 წუთით
3. 2 ც ლიმონი ხორცის მანქანაში გაატარეთ. დაუმატეთ თაფლი, გააჩერეთ 6 დღეს. ნარევი უნდა მიიღოთ დღის განმავლობაში, თანაბარი დოზით. ამ დღეს სხვა არაფერი მიირთვათ. 2 დღის შემდეგ ეს ნარევი კვლავ მოამზადეთ და გაიმეორეთ შიმშილი. არტერიული წნევა 3-4 კურსის შემდეგ დაიწევს.
4. დაჭერით 2 ლიმონი და 2 ფორთოხალი. მოაშორეთ კანი და გაატარეთ ხორცის საკეპ მანქანაში. შეურიეთ 2 სუფრის კოვზი თაფლი, შეინახეთ ქილაში და გააჩერეთ 1 დღით ოთახის ტემპერატურაზე. შემდეგ შედგით მაცივარში. მიიღეთ დღეში 2-3 ჩაის კოვზი ჩაისთან ან ჭამის წინ.
5. 500 გრ ლიმონი კანიანად, 500 გრ შტოში, 500 გრ სუფთა ასკილი გაატარეთ ხორცის მანქანაში. დაუმატეთ 500 გრ თაფლი, აურიეთ. გააჩერეთ 1 დღით დახურულ ქილაში.
მიიღეთ 1 სუფრის კოვზი, დღეში 3-ჯერ ჭამამდე 15 წუთით ადრე. შეინახეთ მაცივარში.
პენი ლეინი