ნახარშის მოსამზადებლად დაგჭირდებათ:
- 30-50 გრ ფიჭვის ახლადწამოზრდილი წიწვები
- ხახვის 1 სუფრის კოვზი დაქუცმაცებული ჩენჩო
- ძირტკბილას 1 ჩაის კოვზი დაფქული ფესვი
ინგრედიენტების ნარევს დაასხით 2 ლ წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე 20 წუთის განმავლობაში. შემდეგ
ნახარში მოათავსეთ თერმოსში და გააჩერეთ 10-12 საათს . შემდეგ გაფილტრეთ და წამოადუღეთ.
სასმელის მიღებას დადგენილი ნორმები არ აქვს, თუმცა 48 საათის განმავლობაში უნდა მიიღოთ ნახარშის არანაკლებ 1 ლიტრის და არაუმეტეს 5 ლიტრისა.
ანა ვერძაძე