თუ დიაბეტით იტანჯებით, 15 -20 გრ დაჭრილ ნიახურს ან მის ფესვებს, დაასხით 150 – 200 მლ წყალი და ადუღეთ დაბალ ცეცხლზე, 15 – 30 წუთს.
გაგრილების შემდეგ გაწურეთ და დალიეთ 2-3 ს.კ. დღეში 3-4 ჯერ. კურსი 3-4 კვირას ჩაიტარეთ, 5-7 დღიანი შესვენებებით.
სელი და წიწიბურა დიაბეტისგან გიხსნით
3 ჩ.კ. სელის მარცვალს დაასხით 1 ჭიქა გაგრილებული ანადუღარი წყალი. გააჩერეთ 3 საათს, პერიოდულად ურიეთ და დალიეთ ძილის წინ.
ასევე გააკეთეთ წიწიბურას შემთხვევაში - მიიღეთ 3 თვის
დიაბეტთან ბრძოლაში დაგეხმარებათ ლიმონის კანიც, განსაკუთრებით ეფექტურია დიაბეტის საწყის სტადიაში.
2 ს.კ. მშრალ ან ახალ ლიმონის კანს, დაასხით 2 ჭიქა ცხელი წყალი. დაბალ ცეცხლზე გააჩერეთ ნახევარ საათს, გააგრილეთ 10 წუთს და გაწურეთ. დალიეთ ჭიქის 0,5გრ. დღეში 3-ჯერ, ჭამამდე 30 წუთით ადრე.
კურსი ერთ თვეს გრძელდება. ერთ კვირიანი შესვენების შემდგე კი შეგიძლიათ გაიმეოროთ.
ანა ვერძაძე