დღის რაციონი აუცილებლად უნდა შეიცავდეს:
- 9 სხვადასხვა ფერის ბოსტნეული და ხილი;
- 5 პორცია მარცვლეულის პროდუქტი (კრეკერი, ფაფები, ფანტელები);
- კალცით მდიდარი 3 პროდუქტი (ხაჭო, ნიგოზი, იოგურტი);
- თუთითა და რკინით მდიდარი 2 პროდუქტი ( ქათმის ფილე ან ზღვის პროდუქტები);
- 8 ჭიქა წყალი.
რაციონიდან გამორიცხეთ ცხიმიანი საკვები და ცხიმიანი რძის პროდუქტები. შეძლებისდაგვარად შეამცირეთ ალკოჰოლი და ტკბილეული.
ანა ვერძაძე