2. ხურმა - ხურმაც ასევე შეიცავს ვიტამინს, რაც ქოლესტერინის დაწევას უწყობს ხელს. გარდა ამისა ხურმა ორჯერ მეტ მცენარეულ ბოჭკოებსა და ანტიოქსიდანტებს შეიცავს, ვიდრე ვაშლი.
3. მოცვი - მოცვის რეგულარული მიღება 40%-ით ამცირებს გულის დაავადებების რისკს. ეს ხილი სისხლში ზრდის "კარგი" ქოლესტერინის დონეს.
4. ვაშლი -
ასე რომ, მიირთვით ვაშლი მთელი წლის განმავლობაში და გამოჯანმრთელდით.
5. მარწყვი - თუ სადილისა და ვახშმის შემდეგ დესერტად მიირთმევთ მარწყვს, მოგიხსნით პრობლემებს. აქვს ანთების საწინააღმდეგო ეფექტი, აფართოებს სისხლძარღვებს, ამცირებს სისხლში ინსულინს, ამცირებს არტერიულ წნევასა და გულის დატვირთვას.
ანა ვერძაძე