შავი ქლიავი (კურკით) – 400 გ
ხეშავის ქერქი (იყიდება აფთიაქში) – 15 გ
ასკილის სიროფი (იყიდება აფთიაქში) – 50 მლ
მომზადება:
400 გ შავ ქლიავს (კურკით) დაასხით 1,5 ლ წყალი, დადგით ძალიან ნელ ცეცხლზე და ხარშეთ 40 წუთის განმავლობაში. შემდეგ ამოიღეთ ქლიავი (ის აღარ დაგჭირდებათ), წყალში დაამატეთ 15 გ ხეშავის ქერქი და მიიყვანეთ დუღილამდე. შემდეგ გადმოდგით ქვაბი, თბილად შეფუთეთ და დატოვეთ 5 საათით.
გაწურეთ და თუ საჭირო იქნება დაამატეთ ადუღებული წყალი, რომ მიიღოთ 1,2
მიიღეთ 100-100 მლ თბილი ელექსირი დღეში ერთხელ საკვების ბოლო მიღებიდან 2 საათის შემდეგ.
კურსი - 12 დღე, შემდეგ შეისვენეთ 3 კვირა და შეგიძლიათ ისევ გაიმეოროთ.