სამკურნალო თვისებების მიხედვით შეიძლება ღვინოები შემდეგ ჯგუფებად დავყოთ:
სუფრის თეთრი ღვინოები სასარგებლოა ნივთიერებათა ცვლის დარღვევის, კუჭის დაავადებებისა და ანემიის დროს.
სუფრის ვარდისფერ ღვინოებს იყენებენ კუჭისა და ღვიძლის დაავადებების, დამთრგუნველი ნევროზების, მაღალი არტერიული წნევის, გულის უკმარისობის დროს.
სუფრის წითელი ღვინოები დადებითად მოქმედებს კუჭის დაავადებების, კოლიტისა და
ნახევრად მშრალი, ნახევრად ტკბილი, თეთრი და წითელი შუშხუნა ღვინოები დაგიცავთ სხვადასხვა ინფექციის, ციებ-ცხელების, გრიპის, მალარიისა და გულის უკმარისობისგან.
დაძველებული მაგარი და ორდინარული ღვინოები სასარგებლოა ანემიითა და ჰიპერტონიით დაავადებულთათვის.