28 აპრილი, 2015
ასკილის სამკურნალო მარმელადი - უმჯობესია გაზაფხულზე მისაღებად
დღეს ყველამ იცის, რომ ასკილი ვიტამინი С-ს მთავარი მცენარეული წყაროა. ასკილის ნაყოფი შეიცავს 50-ჯერ მეტ ასკორბინის მჟავას, ვიდრე ლიმონი და 10-ჯერ მეტს, ვიდრე მოცვი. გარდა უნარისა შეეწინააღმდეგოს ინფექციებს, ასკილის სარგებელი მდგომარეობს გონებრივი შრომისუნარიანობის მომატებაში, გულსისხლძარღვთა სისტემის გაძლიერებაში, სახსრების დაავადებების პროფილაქტიკაში.

ასევე ასკილის ნაყოფი სასარგებლოა შარდსასქესო სფეროს დაავადებების დროს, სისხლის ნაკლებობის და ცუდი შედედების დროს.

რეცეპტის მომზადება:

1 კგ მწიფე და ნაკლებად მწიფე (სანახევროდ) ასილის ნაყოფი გარეცხეთ და მოაცილეთ თესლი. გაატარეთ ხორცსაკეპ მანქანაში, მიღებულ პიურეში დაამატეთ
1,5 –2 კგ შაქარი და კარგად აურიეთ შაქრის გახსნამდე.

მიიღეთ 1 ს.კ დღეში ერთხელ. განსაკუთრებით სასარგებლოა გაზაფხულზე და ზამთარში, როცა უამრავ ადამიანს ვიტამინების ნაკლებობა აწუხებს.

გემრიელი სამკურნალო მარმელადის მიღების შემდეგ აუცილებლად გამოივლეთ პირში, ვინაიდან ასკორბინის მჟავა მოქმედებს კბილის ემალზე. და გახსოვდეთ, რომ ეს არა სასუსნავია, არამედ წამალი და ამიტომ მისი გადაჭარბებული მიღებით ბოროტად გამოყენება არ შეიძლება.
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS