მომზადება:
1 ფორთოხლის კანი კარგად გარეცხეთ და წვრილად დაჭერით. შემდეგ დაასხით 1 ჭიქა მდუღარე წყალი, დააფარეთ თავსახური და დააყენეთ 2-3 საათის განმავლობაში. არომატული სასმელი მზადაა. მიიღეთ დღეში ერთხელ მდგომარეობის გაუმჯობესებამდე.
კიდევ ერთი საინტერესო ფაქტი ფორთოხლის ცედრაზე: მასში არ გროვდება ნიტრატები და ნიტრიტები. სწორად ამ მიზნით შეიძლება ფორთოხალში ყველაფრის ჭამა, დაწყებული რბილობით და დამთავრებული
ამის გარდა ფორთოხლის ცედრა წარმატებით გამოიყენება მწვავე რესპირატორული დაავადებების პროფილაქტიკისთვის. თუ დღეში ერთხელ მაინც დაღეჭავთ ცოცხალ ან გამხმარ ფორთოხლის კანს, ვირუსები ცხვირ-ხახის მიდამოში ვერ გაიხარებენ. ეთერზეთები, რომლებსაც შეიცავს ფორთოხლის კანი, სპობენ ყველა ვირუსულ ინფექციას.