23 მარტი, 2015
როგორ გავანეიტრალოთ ყავის ნეგატიური გავლენა ორგანიზმზე - 5 top რჩევა
არსებობს 5 სანელებელი, რომლებიც ანეიტრალებენ კოფეინის ნეგატიურ გავლენას ორგანიზმზე:

1. შავი პილპილი - შავი პილპილი ახდენს ძლიერ გამწმენდ მოქმედებას საჭმლის მონელების სისტემაზე, გამოყავს ტოქსინები, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, ასტიმულირებს კუჭის მუშაობას, გააჩნია ანტისეპტიკური თვისებები. დაამატეთ ცხელ ყავაში 1-2 მარცვალი შავი წიწაკა ან დაფქულ მდგომარეობაში დანის წვერზე, 5 წუთი აცალეთ დაყენება და შემდეგ მიირთვით.

2. კარდამონი - ამშვიდებს ნერვულ სისტემას, სასიკეთოდ მოქმედებს კუჭ-ნაწლავზე. რეკომენდებულია ყავაში მწიკვი კარდამონის ფხვნილის დამატება, ანიჭებს ყავას განუმეორებელ არომატს ეთერზეთების მოქმედების წყალობით.

3. მიხაკი - ასტიმულირებს
სისხლის მიმოქცევას და დაბლა წევს არტერიულ წნევას. მიხაკის ეთერზეთები ანიჭებენ ყავას სასიამოვნო არომატს და ხელს უწყობენ კოფეინის ნეგატიური გავლენის შემცირებას. დაამატეთ ცხელ ყავაში 1 მარცვალი, 5 წუთი აცალეთ დაყენება და შემდეგ მიირთვით.

4. დარიჩინი - ამცირებს ყავის მჟავე რეაქციის მოხდენას ორგანიზმზე. მოდუღების დროს დაამატეთ მწიკვი დარიჩინის ფხვნილი.

5. ჯანჯაფილი - დამამშვიდებლად მოქმედებს ნერვულ სისტემაზე, ხელს უწყობს ტკივილებისა და სპაზმების მოხსნას, ასტიმულირებს კუჭ-ნაწლავის მუშაობას. ყავის მოდუღების დროს დაამატეთ მწიკვი ჯანჯაფილის ფხვნილი ან ფესვის მცირე ნაჭერი.

კესო ლაღიძე
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS