22 თებერვალი, 2015
ბრინჯის ბურახი ოსტეოქონდროზის სამკურნალოდ - ამაგრებს გულის კუნთს
ბრინჯის ბურახი წმენდს ორგანიზმს შლაკებისგან და ტოქსინებისგენ, არეგულირებს ნივთიერებათა ცვლას, ხელს უწყობს შიდა ორგანოების მუშაობის აღდგენაში, აახალგაზრდავებს ორგანიზმის უჯრედებს, ამაგრებს გულის კუნთს.

მომზადება:

1 ლ ანადუღარ წყალში ჩაყარეთ 4 ს.კ. ინდური ბრინჯი, 3 ს.კ. შაქარი და 5 ც. შავი ქიშმიში. კარგად მოურიეთ, დააფარეთ ჭურჭელს დოლბანდი და დადგით დასაყენებლად 4 დღით, თუ ძალიან ცხელა - საკმარისია 3 დღეც. შემდეგ მზა ბურახი გადაასხით ბოთლებში ისე, რომ ნარჩენები (ბრინჯი და ქიშმიში) არ გადაყვეს და დარჩეს ძირზე. ბურახი შეინახეთ
მაცივარში, ხოლო ნარჩენები არ გადაყაროთ, მის საფუძველზე უნდა გაკეთდეს შემდეგი ულუფა.

მიღების წესი:

ბურახი უნდა მიიღოთ ½ ჭიქა 3-ჯერ დღეში ჭამის შემდეგ. მკურნალობის კურსი - 1 თვე. 1 თვის შესვენების შემდეგ საჭიროებისამებრ შეგიძლიათ გაიმეოროთ.

ბურახის შემდეგი ულუფის დასამზადებლად პირველი ულუფის ნარჩენებს დაამატეთ 1 ლ ანადუღარი წყალი, 3 ს.კ. ინდური ბრინჯი, 3 ს.კ. შაქარი და 3 ც. შავი ქიშმიში. კარგად აურიეთ და დააყენეთ იგივე რეჟიმში. მეორე ულუფის დამზადების შემდეგაც ისევ არ გადაყაროთ ნარჩენები, ისინი დაგჭირდებათ მესამე ულუფის დასამზადებლად, ხოლო უკვე დაგჭირდებათ 1 ლ ანადუღარი წყლის, 2 ს.კ. ინდური ბრინჯის, 2 ს.კ. შაქრის და 3 ც. შავი ქიშმიშის დამატება.

გახსოვდეთ, რომ ნებისმიერი პრეპარატის, საშუალების ან მეთოდის გამოყენებამდე აუცილებლად გაიარეთ კონსულტაცია მკურნალ ექიმთან.

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 3 /
ბაბუ
არავითარ შემთხვევაში არ შეიძლება ანადუღარი წყალი. წყალი უნდა იყოს ოთახის ტემპერატურის.ქიშმიში სასურველია 10-15 ცალი 1ლ. წყალზე.ბრინჯი შეიძლება გამოიყენო უსასრულდ. ის თან მრავლდება. მოსამზადებლად საჭიროა 1ლ. წყალზე დაახლოებით 3 სუფრის კოვზი. ტუ მეტი იქნება უბრალოდ უფრო მოკლე დროში იქნება მომზადება. თუ ბრინჯს არ ამუშავებ შეგიძლია წყალი გამოწურო და შეინახო მაცივარში ერთ თვემდე
23:12 / 07-03-2017
გამოხმაურება / 0 /
რუსო
sad heizleba shevizinot induri brinji?
15:38 / 04-01-2016
გამოხმაურება / 0 /
ანა
მაინტერესებს , მესამედ რომ დავაყენებთ ეს მასა 1თვე ხომ არ გეყოფა და შემდეგ რამდენს ვამატებთ ბრინჯს,ქიშმიშს,შაქარს? და კიდევ სად ვიყიდი ინდურ ბრინჯს?მადლობა წინასწარ.
23:05 / 02-06-2015
გამოხმაურება / 0 /
TOPS