დამზადების წესი:
მცირე ზომის ემალირებული ქვაბის ძირზე გაანაწილეთ 2 სმ ფენად უმარილო ნაღების კარაქი, ზემოდან - ერთი ფენა კარგად დაქუცმაცებული ახალი წიწვები. შემდეგ შეანაცვლეთ ერთმანეთს ფენები და ბოლო მეხუთე ფენად ისევ კარაქი გაანაწილეთ.
დაახურეთ ქვაბს თავსახური და შედგით 140 გრადუსამდე გაცხელებულ ღუმელში. 2 საათის შემდეგ ღუმელი გამორთეთ, ხოლო ქვაბი დატოვეთ კიდევ 2,5 საათით.
მწვანე ფერის მზა ნარევი გაწურეთ სამ ფენა მარლაში და 1 დღე-ღამის განმავლობაში
კესო ლაღიძე