ჩინოვნიკების რამდენიმე ხელმოწერის წყალობით, ეს ტროპიკული მცენარეული ცხიმი სწრაფად გადაიქცა სტრატეგიულად მნიშვნელოვან პროდუქტად. პალმის ზეთის გამოყენების ნეგატიური შედეგები დამალეს და მოსახლეობა მიეჩვია მალაიზიურ ცხიმს. თუ პროდუქტის ეტიკეტზე წერია "მცენარეული ცხიმი", ესე იგი 99%-ით ეს პალმური
შეთვისება, რის შედეგად ნელა წარმოიქმნება ძვლოვანი ქსოვილი.
"დაგროვებისთანავე პალმის ზეთი იწვევს გულის დაავადებებს და ჭარბი წონის პრობლემებს," - განმარტავს დამოუკიდებელი ლაბორატორიის "ინვიტრო"-ს ექიმი. მასში ძალიან ბევრი ნაჯერი ცხიმოვანი მჟავებია, რომლებიც ზრდიან სისხლში ქოლესტერინის დონეს და ხელს უწყობენ ათეროსკლეროზის განვითარებას. პალმის ზეთს შეიძლება გააჩნდეს შეჩვევის ეფექტი.
იყავით ფრთხილად, პროდუქტების ყიდვის დროს მიაქციეთ ყურადღება შემადგენლობას!