მომზადების წესი:
2 ლ წყაროს წყალი (იყიდება მაღაზიებში) აადუღეთ და ჩაყარეთ 1 ჭიქა ფეტვის ბურღული (წინასწარ გარეცხეთ).
ხარშეთ ნელ ცეცხლზე მანამ, სანამ არ გახდება ფაფა-პიურე. შემდეგ დაამატეთ 300 გ მსხვილად გახეხილი გოგრა და ისევ ხარშეთ პიურეს მიღებამდე. არც მარილის და არც შაქრის დამატება არ შეიძლება. მაქსიმუმ, რისი დამატებაც შეიძლება - 1 ს.კ. კარაქი.
ეს სამკურნალო პიურე უნდა მიიღოთ ვახშმის ნაცვლად 3 კვირის
კესო ლაღიძე