პირველ დღეს 500 გრამი ყურძენი უნდა მიირთვათ, მეორე დღეს - 1,5 კილოგრამი, მესამე დღეს - 2 კილოგრამამდე. უმჯობესია, თუ თხელკანიან ყურძენს შეარჩევთ და წიპწებს არ მიირთმევთ.
სასურველია, ყურძნის დღიური ნორმა ისე გაანაწილოთ, რომ ყოველ ორ საათში თანაბარი რაოდენობით მიირთვათ. ყურძენი ბევრ სითხეს შეიცავს, ამიტომ დიეტის მეორე და მესამე დღეს სითხის მიღება შეამცირეთ - შეგიძლიათ ერთ ლიტრამდე
გარდა ამისა, ყურძნისა და წითელი ღვინის ზომიერი მოხმარება არეგულირებს გულის მუშაობას და არტერიულ წნევას. ასევე კარგია კუჭის სიმაგრის, კუჭ-ნაწლავის ტრაქტის დაავადებების, ქრონიკული ბრონქიტის, ცისტიტის, გასტრიტის, რევმატიზმის, თირკმლებისა და ღვიძლის დაავადებების დროს.
იხილეთ ასევე
სალომე დადიანი