1. ყოველ საღამოს, ძილის წინ, ერთი თვის განმავლობაში 10 სუფრის კოვზ მოხარშულ და გატარებულ ხორბალს 1 ჭიქა კეფირი დაასხით და მიირთვით. ორგანიზმის ძლიერი გაჭუჭყიანების შემთხვევაში იგივე პროცედურა დილით, ჭამამდე 30 წუთით ადრე გაიმეორეთ.
2. დღეში სამჯერ, ჭამის წინ, 2 კვირის განმავლობაში 10 აბი აქტიური ნახშირი 1 ჭიქა წყლით დალიეთ.
3. ერთი კვირის განმავლობაში დაიცავით დიეტა. მიიღეთ წყალზე დამზადებული მსუბუქი სუპები, წვენები, ხილი, ბოსტნეული,
4. კვირაში 2-ჯერ ბოსტნეულის წვენებით განტვირთვის დღე მოაწყვეთ (იდეალურია გოგრის წვენი). დანარჩენ დროს ეცადეთ, რაც შეიძლება მეტი ხილი და ბოსტნეული ჭამოთ.
5. აფთიაქში შეიძინეთ მინდვრის შვიტა, მოხარშეთ ინსტრუქციის მიხედვით და 2 კვირის განმავლობაში დღეში 3-ჯერ დალიეთ, როგორც ჩაი.
6. დღე დაიწყეთ ჭიქა ცხელი წყლით, რომელშიც შერეული იქნება ლიმონის წვენი ან ორი კოვზი ვაშლის ძმარი და ერთი კოვზი თაფლი.
7. ყოველდღე ჭამეთ ერთი ულუფა ბრინჯი ან შეგიძლიათ კვირაში ორჯერ ''ბრინჯის დღე'' მოაწყოთ. რამდენიც გენებოთ, იმდენი ბრინჯი მიირთვით, ოღონდ მარილის გარეშე. მრავალფეროვნებისათვის ასევე შეგიძლიათ ბრინჯი საწებელთან, თაფლთან, ფრუქტოზასთან, ხილთან და ბოსტნეულთან ერთად ჭამოთ.
კესო ლაღიძე