24 სექტემბერი, 2014
რომ არ გაცივდეთ - გოგრის "ცოცხალი'' მურაბა იმუნიტეტის გასაძლიერებლად
გაციებისას ვიწყებთ ცხელი ლიმონიანი ჩაის დალევას. სამწუხაროდ, ამ დროისათვის ამდაგვარი ზომები ხშირად უკვე უსარგებლოა. რომ არ გაცივდეთ, იმუნიტეტი უნდა დროულად გაიძლიეროთ!

ასეთი "ცოცხალი", ხარშვის გარეშე დამზადებული მურაბა, სასარგებლოა და აძლიერებს იმუნიტეტს, მზადდება სწრაფად და მარტივად, ამავე დროს ძალიან გემრიელია.

ინგრედიენტები:

ლიმონი - 1 ც.
ლაიმი - 1 ც.
გოგრა - 300 გ.
ჯანჯაფილის ფესვი - საშუალოდ ფესვის ნახევარი.
თაფლი - 200 გ

მომზადება:

გაასუფთავეთ გოგრა
და ჯანჯაფილის ფესვი და დაჭერით პატარა ნაჭრებად. იმისათვის რომ ლიმონს და ლაიმს ოდნავ გაუვიდეს სიმწარე, გადაასხით მდუღარე წყალი. შემდგომ კანიანად წვრილად დაჭერით და მოაცილეთ კურკები.

თუ არ გაქვთ ლაიმი, შეგიძლიათ შეცვალოთ ლიმონით, გამოიყენოთ სულ 2 ლიმონი. ყველაფერი მოათავსეთ ბლენდერში, დაუმატეთ თაფლი და მოამზადეთ ერთგვაროვანი ფაფის მიღებამდე. მიაქციეთ ყურადღება იმას, რომ ლიმონის კანი კარგად დაქუცმაცდეს.

მიირთვით სასარგებლო და გემრიელი მურაბა ყოველ დილით 1-2 ჩაის კოვზი ჭამამდე 15-20 წუთით ადრე.

კესო ლაღიძე
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 2 /
მარი
გოგრას მახარსჰვა არ ცჰირდება?
13:14 / 25-09-2014
გამოხმაურება / 0 /
,,,,,,,,,
შაქარი ............... ? ჯანჯაფილი ძაან მოდაში შემოვიდა, ყველა რეცეპტში წერენ, ჯანჯაფილი კიარა კოჭა, კოჭაააააააააააა ქართულად. :)
17:04 / 24-09-2014
გამოხმაურება / 0 /
TOPS