ის შეიცავს კალიუმის და ნატრიუმის დიდ რაოდენობას, რომლებიც განსაკუთრებით სასარგებლოა გულ-სისხლძარღვთა სისტემისთვის. წვენის მომზადება შეიძლება ორნაირად - წვენსაწურში და ხორცსაკეპი მანქანის საშუალებით. კანის გაცლა საჭიროარ არის, რადგან მასში უამრავი სასარგებლო ნივთიერებაა.
ახალდაწურული კიტრის წვენი უნდა გამოიყენოთ დაწურვიდან 30 წუთის განმავლობაში, შემდეგ ის კარგავს მეტწილ სამკურნალო თვისებებს.
მომზადების წესი:
100-150 მლ ახალდაწურულ კიტრის წვენს დაუმატეთ 1 ს.კ. თაფლი და კარგად