ყველაზე დამანგრეველ ზემოქმედებას ეს ნივთიერებები ახდენენ კუჭ-ნაწლავის სისტემის ორგანოებზე, რაც მთავარია - ღვიძლზე.
მათ, ვისაც არ უყვარს ცხელი ჩაის დალევა, შეუძლიათ დალიონ თბილი, გამზადები
ცივ მდგომარეობაში კი შეიძლება მიირთვათ მხოლოდ მწვანე ჩაი, კარკადე და ნებისმიერი სხვა მცენარეული ჩაი, გაციებული შავი ჩაი კი მოუტანს ორგანიზმს მხოლოდ ზიანს. თუ ჩაის მოდუღებიდან გავიდა რამდენიმე საათი ან დღე, ასეთი სასმელი ძალიან ტოქსიკურია.