02 ივლისი, 2014
რატომ არ შეიძლება წინა დღის ჩაის დალევა?
ჩაის დამფასებლები და მწარმოებლები გვირჩევენ ჩაი დავლიოთ მხოლოდ ახალი ადუღებული. საქმე მხოლოდ იმაში არ არის, რომ მასე უფრო კარგად ვლინდება ჩაის გემო და არომატი. თუ სასმელს რამდენიმე საათით ღიად დავტოვებთ, მასში ჟანგბადის ზემოქმედების ქვეშ წარმოიქმნება ბაქტერიები და მავნე ნაერთებები.

ყველაზე დამანგრეველ ზემოქმედებას ეს ნივთიერებები ახდენენ კუჭ-ნაწლავის სისტემის ორგანოებზე, რაც მთავარია - ღვიძლზე.

მათ, ვისაც არ უყვარს ცხელი ჩაის დალევა, შეუძლიათ დალიონ თბილი, გამზადები
დან 10-15 წუთის შემდეგ.

ცივ მდგომარეობაში კი შეიძლება მიირთვათ მხოლოდ მწვანე ჩაი, კარკადე და ნებისმიერი სხვა მცენარეული ჩაი, გაციებული შავი ჩაი კი მოუტანს ორგანიზმს მხოლოდ ზიანს. თუ ჩაის მოდუღებიდან გავიდა რამდენიმე საათი ან დღე, ასეთი სასმელი ძალიან ტოქსიკურია.

FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS