2. არ მიიღოთ ცილები და ნახშირმჟავები ერთად. ცილებს გადამუშავებისთვის სჭირდებათ მჟავე გარემო, ხოლო ნახშირმჟავებს - ტუტე. კუჭს არ შეუძლია ასე სწრაფად გადაერთოს და ორივეს ერთდროული მიღებისას საჭმლის მონელება ბოლომდე არ ხდება. ცილოვანი საკვები იწყებს ლპობას კუჭში, ხოლო საკვები, რომელიც შეიცავს ნახშირმჟავებს, დუღდება.
3. ნახშირმჟავიანი საკვების დიდი რაოდენობის მიღების შემდეგ არ
4. არ ჭამოთ ხილი უშუალოდ საკვების მიღების შემდეგ. ხილი უნდა მიიღოთ ან როგორც ცალკე საკვები (უმჯობესია საუზმე ან ლანჩი) ან ჭამის წინ.
5. არ მიირთვათ ტკბილეული ძირითადი ჭამის შემდეგ, განსაკუთრებით ცილოვანი.