15 ივნისი, 2014
თუ ყავა თქვენთვის არ შეიძლება, მაგრამ ძალიან გინდათ - ვარღვევთ წესებს!!!
წმენდს კუჭ-ნაწლავის სისტემას, გამოყავს ტოქსინები, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას დაიმახსოვრეთ მხოლოდ 5 სანელებელი, რომლებიც ანეიტრალებენ კოფეინის ნეგატიურ გავლენას ორგანიზმზე და აიძულებენ ყავას იმუშაოს ჩვენზე.

1. შავი პილპილი
ძლიერი გამწმენდი საშუალებაა. წმენდს კუჭ-ნაწლავის სისტემას, გამოყავს ტოქსინები, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, წარმოადგენს ანტისეპტიკს. დაამატეთ 1-2 მარცვალი ცხელ ყავაში და აცადეთ ორი წუთი.

2. ილი მოქმედებს როგორც დამამშვიდებელი. ამაგრებს კუჭს. რეკომენდებულია ყავაში ილის ნედლი ფხვნილის დამატება. ეთერზეთების მოქმედების წყალობით ანიჭებს ყავას განსაკუთრებულ და განუმეორებელ არომატს.

3. მიხაკი ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას და დაბლა წევს
წნევას. ეთერზეთები ანიჭებენ ყავას არომატს, ხელს უწყობენ კოფეინის ნეგატიური მოქმედების დაქვეითებას. დაამატეთ ცხელ ყავაში 1 თავი მიხაკი და აცადეთ 2 წუთი.

4. დარიჩინი აქვეითებს ყავის მჟავიანობის მოქმედებას ორგანიზმზე. ყავის მომზადების დროს დაამატეთ ცოტაოდენი დარიჩინის ფხვნილი.

5. ჯანჯაფილი მოქმედებს დამამშვიდებლათ ნერვულ სისტემაზე, ხელს უწყობს ტკივილის და სპაზმების მოხსნას, ასტიმულირებს კუჭ-ნაწლავის მუშაობას. ყავის მოდუღების დროს დაამატეთ ცოტა ჯანჯაფილის ფხვნილი ან ნედლი ფესვის პატარა ნაწილი.

კესო ლაღიძე
სპეციალურად საიტისთვის
FaceBook Twitter Google ელფოსტაბეჭდვა
კომენტარი / 0 /
კომენტარი ჯერ არ გაკეთებულა.
TOPS