1. შავი პილპილი ძლიერი გამწმენდი საშუალებაა. წმენდს კუჭ-ნაწლავის სისტემას, გამოყავს ტოქსინები, აუმჯობესებს ნივთიერებათა ცვლას, წარმოადგენს ანტისეპტიკს. დაამატეთ 1-2 მარცვალი ცხელ ყავაში და აცადეთ ორი წუთი.
2. ილი მოქმედებს როგორც დამამშვიდებელი. ამაგრებს კუჭს. რეკომენდებულია ყავაში ილის ნედლი ფხვნილის დამატება. ეთერზეთების მოქმედების წყალობით ანიჭებს ყავას განსაკუთრებულ და განუმეორებელ არომატს.
3. მიხაკი ასტიმულირებს სისხლის მიმოქცევას და დაბლა წევს
4. დარიჩინი აქვეითებს ყავის მჟავიანობის მოქმედებას ორგანიზმზე. ყავის მომზადების დროს დაამატეთ ცოტაოდენი დარიჩინის ფხვნილი.
5. ჯანჯაფილი მოქმედებს დამამშვიდებლათ ნერვულ სისტემაზე, ხელს უწყობს ტკივილის და სპაზმების მოხსნას, ასტიმულირებს კუჭ-ნაწლავის მუშაობას. ყავის მოდუღების დროს დაამატეთ ცოტა ჯანჯაფილის ფხვნილი ან ნედლი ფესვის პატარა ნაწილი.
კესო ლაღიძე
სპეციალურად საიტისთვის