მეცნიერებმა ჩაატარეს გამოკვლევა, სადაც მონაწილეობა მიიღო 50 ადამიანმა. ისინი ყოველდღიურად ჭამდნენ 70 გ ბროკოლს 2 თვის განმავლობაში. შედეგად გამოჩნდა, რომ ბროიკოლს გააჩნია კუჭისთვის დამცავი ეფექტი.
სპეციალისტების აზრით, ახალ და გაყინულ ბროკოლის დამცავი თვისებები აქვს, ვინაიდან ის შეიცავს ნივთიერებას სახელად სულფორაფანი, რომელიც ანტიბიოტიკივით მოქმედებს ორგანიზმზე.
ბრიტანელმა მეცნიერებმა მონაწილეები 2 ჯგუფად გაყო: ერთი ჯგუფი ჭამდა
მეცნიერები თვლიან, რომ ბროკოლის გააჩნია დამცავი ეფექტი, მაგრამ არ შეუძლია მთლიანად გაანადგუროს ჰელიკობაქტერიები.