ხანშიშესული იაპონელები, რომელთათვისაც წითელი თევზი ბრინჯთან ერთად საყვარელი კერძია, ორჯერ ნაკლებს ავადმყოფობენ
იაპონელმა მეცნიერებმა აღმოაჩინეს, რომ რაციონში წითელი თევზის შეტანით სოცოცხლეს საკმაოდ გაიხანგრძლივებთ. მისი რეგულარული მიღება ადამიანს ენერგიას მატებს, დადებითად მოქმედებს სექსუალურ პოტენციალსა და გონების სისხარტეზე, გულმავიწყობა ღრმა სიბერემდე აღარ გემუქრებათ.
ამასთან, 40 პროცენტით ამცირებს არაერთი სერიოზული დაავადების, მათ შორის, სიმსივნის რისკს. მისი თუნდაც კვირაში ორჯერ მიღება აუცილებელი 40 წლის მერეა - ხანშიშესული იაპონელები, რომელთათვისაც წითელი თევზი ბრინჯთან ერთად საყვარელი კერძია, ორჯერ ნაკლებს ავადმყოფობენ, ვიდრე
მათი თანატოლები სხვა ქვეყნებში. საქმე ისაა, რომ ამ თევზში ბევრი პროტეინია, მათ შორის, ცხიმმჟავა ომეგა-3.