2) წითელ ბულგარულ წიწაკაში ვიტამინ "ც"-ს რეკორდული რაოდენოობაა. მაღალწნევიანებმა უნდა მიირთვან ის ნებისმიერი შესაძლებლობისას. თუ ყოველდღიურად მიირთმევთ 2 ც. წიწაკას, სრულად ანაზღაურდება ორგანიზმის მოთხოვნა "ც" ვიტამინისადმი.
3) ორაგული - ომეგა-3-ის წყაროა და მშვენივრად ეხმარება წნევის დაწევას. ძალიან კარგია თუ მიიღებთ მას კვირაში 3-ჯერ 100-150 გრ.
4) ყოველ დილით ჰიპერტონიით დაავადებულთა მენიუში აუცილებლად უნდა იყოს შვრიის ფაფა. გამოკვლევების მიხედვით, შვრია სელენის
5) გოგრის თესლი შეგივსებთ ცინკის დეფიციტს და გადაგარჩენთ ინფარქტისგან. საკმარისია მიიღოთ დღეში 20 გ.
6) კაკაო აუმჯობესებს სისხლძარღვების მდგომარეობას, მაგრამ ის კალორიული სასმელია. ამიტომ კვირაში 1-2 ფინჯანზე მეტი არ უნდა მიიღოთ.
7) უცხიმო რძე შეიცავს კალიუმს, კალციუმს, მაგნიუმს და ვიტამინებს და აუმჯობესებს გიპერტონიით დაავადებულთა მდგომარეობას. შეიძლება მიიღოთ 3 ფინჯანამდე დღეში.
8) შავი შოკოლადი აძლიერებს გულის კუნთს, შეიცავს ანტიოქსიდანტებს და შეუძლია დაწიოს წნევა 10-15 მმ, მაგრამ დიდი რაოდენობით მისი მიღება არ არის რეკომენდებული.
9) ნუში შეიცავს მონოცხიმებს და აქვეითებს ქოლესტერინს. მასში ყველაფერია რაც ხელს უწყობს წნევის დაწევას.
10) მწვანე ჩაის რეგულარული გამოყენებისას უმჯობესდება ქოლესტერინის დონე, ანტიოქსიდანტები კი აფერხებენ ორგანიზმის დაბერების პროცესს. იაპონიაში თითქმის არ ავადდებიან ჰიპერტონიით, რადგან მსოფლიოში ყველაზე მეტ მწვანე ჩაის იაპონელები სვამენ.