ამასთან, აღსანიშნავია, რომ ის ძალიან ძლიერი საშუალებაა, ამიტომაც სიფრთხილით
ინგრედიენტები:
ნატურალური ვაშლის ძმარი
100 გრ. ახალი მწარე წიწაკა
500 გრ. წითელი ხახვი
500 გრ. ნიორი
500 გრ. პირშუშხა
250 გრ. ჯანჯაფილი (კოჭა)
მომზადების წესი:
გაასუთავეთ და დაჭერით, რაც შეიძლება წვრილად, ყველა ინგრედიენტი. შემდეგ მოათავსეთ დიდი ზომის მინის ქილაში და დაასხით ვაშლის ძმარი იმდენი, რომ 3 თითის სიმაღლეზე დაიფაროს არსებული მასა. დაახურეთ ხუფი და კარგად შეანჯღრიეთ. შეინახეთ ბნელ ადგილას 2-6 კვირის მანძილზე. რაც უფრო დიდხანს გააჩერებთ, მით უფრო ძლიერ წამალს მიიღებთ. აუცილებელია, რომ დროდადრო ქილა შეანჯღრიოთ.
შემდეგ გადაწურეთ – გამოიყენეთ მარლა ან საცერი. ეცადეთ, რომ წვენი ბოლომდე გამოადინოთ. ნაყენი გადაიღეთ გაუმჭვირვალე შუშის ჭურჭელში, სინათლისგან რომ დაიცვათ. შემდეგ მოათავსეთ გრილ და ბნელ ადგილას. გაგრძელება