სწორი კვება და ჯანსაღი ცხოვრების წესი ადამიანის ჯანმრთელობისთვის უმნიშვნელოვანესია. ჩვენს ყოველდღიურ რაციონში შედის პროდუქტები, რომელთა ჭარბი გამოყენება დაუშვებელია. როგორც თბილისის სახელმწიფო უნივერსიტეტის პროფესორი, სურსათის ექსპერტი - ეთერ სარჯველაძე ამბობს, "დოზა ქმნის შხამს: ერთი ტაბლეტი წამალი წამალია, ორი კი - შეიძლება საწამლავი აღმოჩნდეს. იგივე ითქმის ადამიანის საკვებზეც". ქალბატონი ეთერი იმ პროდუქტებზე გვესაუბრება, რომლებიც ზედმეტი კილოგრამების დაგროვებას და ჯანმრთელობის დაზიანებას იწვევს.
შაქარი და შაქრის შემცვლელები- დიდი ოდენობით შაქრის გამოყენება კუჭქვეშა ჯირკვლის დაზიანებას იწვევს, რადგან ეს რთული
ნახშირწყალია და ორგანიზმისთვის მისი დამუშავება რთული პროცესია. შაქრის ბოროტად გამოყენება ინსულინდამოკიდებულებას და შაქრიან დიაბეტს იწვევს, მით უმეტეს, რომ რაც უფრო მეტ შაქარს მივირთმევთ, ორგანიზმი უფრო მეტს ითხოვს. მართალია, შაქარი ენერგიის წყაროა, მაგრამ ენერგიის მიღება კვების დაბალანსებითაც შეიძლება. კიდევ უფრო მავნებელია შაქრის შემცვლელები. როგორც წესი, ისინი გაცილებით ტკბილია, ვიდრე შაქარი, მაგრამ ეს ნივთიერებები არ არის ენერგიის მომცემი. გარდა ამისა, შაქრის შემცვლელები შეჩვევას იწვევს და უარყოფითად მოქმედებს ადამიანის ორგანიზმზე. ასევე მავნებელია ორგანიზმისთვის შაქარყინული და კოწახურის კანფეტები, რადგან მათში ბლომად შედის ფერისა და გემოს მიმცემი ესენციები. საბედნიეროდ, შაქრის მიღება სხვა გზითაც შეიძლება: ჩვენს ქვეყანაში მოდის უგემრიელესი ხილი, მათ შორის, ყურძენი, რომლითაც შეიძლება შაქრის საჭირო დოზა მივიღოთ. შაქრის მისაღებად ძალიან კარგი პროდუქტია თაფლი, რომელიც ერთდროულად გემრიელიცაა და სასარგებლოც.
განაგრძეთ კითხვა: